среда, 8 июня 2011 г.

Клюєв заради економії поставить у кожен будинок лічильники тепла. З бюджету на це необхідно виділити 3,3 млрд гривень.

У наступному році всі будинки в Україні забезпечать приладами обліку тепла, що дозволить знизити вартість послуг ЖКГ, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

Першим кроком реформи житлово-комунального господарства є якнайшвидше створення прозорої системи обліку та контролю. На думку Андрія Клюєва, в першу чергу необхідно розробити єдину для всіх регіонів методику розрахунку тарифів.

"У нас 72 тис. котелень по Україні, 32 тис. ліцензіатів, і, як не дивно, майже кожна котельня і кожен ліцензіат рахували свої тарифи, по-своєму використовуючи методики. При цьому їх підрахунки значно відрізняються", - підкреслив Клюєв.

За словами Клюєва, в наступному році планується забезпечити всі будинки приладами обліку тепла, на що необхідно 3,3 млрд грн. Ця сума має бути закладена в держбюджеті та Програмі соціально-економічного розвитку України на 2012 рік.

"Неприпустимо, коли відпускання тепла продовжують рахувати за формулами, що призводить до завищення витрат в багатьох випадках у кілька разів", - зазначив Андрій Клюєв.

Як повідомлялося, між регіонами України існує дуже велика різниця у тарифах на послуги ЖКГ. Значна розбіжність між вартістю комунальних послуг примусила владу розробити єдиний тариф для всієї країни.

Кабмін планує його ввести на початку опалювального сезону 2011-2012 років, повідомив Клюєв.

За словами урядовця, нині вже підготовлена єдина методика розрахунку тарифів на послуги ЖКГ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий